کد مطلب: 61408
 
با هدف کاهش آلام بیماران دیالیزی انجام شد؛
شمار دستگاه‌های فعال دیالیز دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ۶۸ رسید
دیالیز، یک روش مصنوعی برای انجام این فرآیند می باشد، دیالیز کلیه جایگزین کار طبیعی کلیه ها است، بنابراین به عنوان درمان جایگزین کلیه نیز شناخته می شود.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۵ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۴۶
 
به گزارش زاهدنیوز، تصورش هم دردآور است؛ اینکه هفته ای سه مرتبه و هر بار نزدیک به 5ساعت را روی تخت دیالیز بگذرانی و برای ادامه زندگی ات به یک دستگاه وابسته باشی، بعضی ها به امید یافتن عضو پیوندی و پیوند کلیه خونشان را برای تصفیه به دستگاه دیالیز می سپارند و بعضی دیگر هم تنها امیدشان دستگاه دیالیز است و داروهایی که بعضی اوقات پولی برای خریدشان ندارند، اینجا همه یک درد مشترک دارند؛نارسایی کلیه و نیازبه دیالیز.

افرادی که کلیه های از کار افتاده یا آسیب دیده دارند، برای از بین بردن مواد زائد و آب ناخواسته از خون، مشکل خواهند داشت.

کلیه های سالم میزان آب و مواد معدنی بدن را تنظیم می کنند و مواد زائد را از بین می برند، کلیه ها مواد خاصی که در متابولیسم مهم هستند، را ترشح می کند، اما دیالیز کلیه توانایی این کار را ندارد.

بیماران دیالیزی جزو بیماران خاص محسوب می شوند كه بخش عمده ای از خدمات از جمله استفاده از دستگاه های تصفیه خون كه از مراكز درمانی دولتی دریافت می كنند، برای آن ها رایگان است.

اگر کلیه‌ها از کار بیفتند مانند کسی که به بیماری مزمن کلیه (نارسایی کلیه) مبتلا است، دیگر کلیه‌ها نمی‌توانند خون را به‌ درستی تصفیه کنند و ممکن است سطح مواد مضر و مایعات اضافی در بدن به‌ حد خطرناکی برسد.

در این وضعیت ناخوشایند، اگر کاری نکنیم، ممکن است علائم بسیار نامطلوب و حتی کشنده پدیدار شود، با انجام دیالیز مواد ناخواسته و مایعات مازاد از خون خارج و از بروز این وضعیت ناخوشایند جلوگیری می‌شود.

این بیماران حداقل هفته ای 2 یا سه جلسه چهار ساعته باید از دستگاه های دیالیز بیمارستانی استفاده کنند؛ هزینه این رفت و آمدها و زمانی كه برای آن اختصاص می دهند باعث می شود نتوانند شغل مناسبی داشته باشند و یا به تحصیل بپردازند.

این بیماران علاوه بر تحمل دردها و سختی های این بیماری، از هزینه های سرسام آور برخی آزمایش ها و سونوگرافی ها گلایه دارند، به طوری كه این هزینه ها مانع جدی برای پیگیری عمل پیوند می باشد.

بیشتر بیماران كلیوی به علت ناآشنایی با علائم و نشانه های بیماری كلیه و عدم درمان به موقع، متحمل رنج و به وجود آمدن عوارض روانی و اجتماعی می شوند، در حالی كه كنترل به موقع فشار خون، متعادل نگه داشتن وزن بدن، پرهیز از خوردن غذاهای مانده، پرچرب و پرنمك و خودداری كردن از مصرف هرگونه دارو بدون تجویز پزشك، باعث جلوگیری و پیشگیری از بیماری كلیه می شود.

یکی از بیماران در صف انتظار در این باره به خبرنگار ما گفت: هفت سالی می شود که دیالیزی هستم و هفته ای سه نوبت به بیمارستان می آیم، اگر از سختی های تامین دارو و هزینه های درمان گذر کنم آن چیز که تحمل رنج این بیماری را دو چندان کرده است معطلی بیش از حد برای استفاده از دستگاه دیالیز بود که این مهم می طلبد متولیان امر چاره اساسی اندیشیده و خیرین نیز برای کاهش آلام بیماران پای کار بیاییند.

افزودن ۱۸ دستگاه دیالیز در ۶ ماه اخیر

علی خواجه، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: به منظور ارتقاء کمی و کیفی خدمات دیالیز به بیماران کلیوی در ۶ ماه اخیر، تعداد ۱۸ دستگاه دیالیز جدید به بخش‌های دیالیز بیمارستان‌های این دانشگاه علوم پزشکی افزوده شد.

وی ارزش این دستگاه ها را بیش‌از ۷۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: با خرید و نصب این دستگاه ها تعداد دستگاه های دیالیز فعال دانشگاه به ۶۸ دستگاه رسیده و به طور حتم ۴۷۲ بیمار نیازمند دیالیز که در منطقه تحت پوشش این دانشگاه زندگی می کنند، شرایط درمانی بهتری را تجربه خواهند کرد.

خواجه تصریح کرد: عمر مفید یک دستگاه دیالیز در شرایط مطلوب و استاندارد بصورت میانگین قریب به ۳۰ هزار ساعت است و ماهیانه بیش‌از پنج میلیون ریال صرف نگهداری هر یک از این دستگاه ها خواهد شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هزینه اقلام مصرفی برای انجام یک نوبت دیالیز را نیز بیش‌از هفت میلیون ریال اعلام کرد و تصریح کرد: خوشبختانه فرانشیز دیالیز بیماران ایرانی صفر بوده و این عزیزان هیچ مبلغی را بابت دریافت خدمات دیالیز پرداخت نمی کنند.

وی اضافه کرد: البته اتباع غیر ایرانی به دلیل برخوردار نبودن از حمایت های بیمه ای موظف به پرداخت هزینه دیالیز هستند؛ امّا به دلایل انسان دوستانه و مشکلات عدیده مالی این افراد، ترتیبی اتخاذ شده تا صرفا هزینه های مصرفی و تجهیزاتی از آنان اخذ شود.

خواجه گفت: هرچند هزینه دیالیز این دسته از بیماران رایگان است اما ۲ تا ۳ نوبت مراجعه به بیمارستان برای دریافت خدمات دیالیز باعث خارج شدن کامل فرد و همراهان وی از چرخه تولید اقتصادی می شود و این موضوع در کنار تامین هزینه های جانبی درمان مشکلات عدیده ای را برای بیماران عزیز ایجاد کرده است.

وی با دعوت از خیرین سلامت برای حضور در این عرصه گفت: بسیاری از خیرین سلامت در تمام دنیا حوزه دیالیز را برای کمک به بیماران و نیازمندان انتخاب می کنند ولی متاسفانه مشارکت خیرین در حوزه دیالیز در استان ما به ساخت مرکز دیالیز بیمارستان علی ابن ابی طالب(ع) توسط خانواده مرحوم شهرکی و اهداء چند دستگاه دیالیز توسط سایر خیرین خلاصه شده است.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark