کد مطلب: 56812
 
وقتی اقتصاد مقاومتی در منزل معنا پیدا می کند/ کارآفرینی بانوی سیستانی با دار قالی
تلاش و همت بانوی کار آفرین سیستانی زمینه اشتغال را برای اعضای یک خانواده در عرصه قالی بافی فراهم کرد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۲
 
به گزارش زاهدنیوز، ام البنین میرشکار پور بانوی کارآفرین سیستانی است که توانسته علم را در فن به کار گرفته و با راه اندازی دار قالی در منزل اشتغال پایدار برای خود و دخترانش فراهم کند.
این بانوی کار آفرین در دوران جوانی با ورود به هنرستان، رشته طراحی و نقشه کشی قالی را انتخاب و با علاقه ای که به این هنر اصیل داشته، توانسته با ادغام علم با هنرامروز حاصل سالها پشتکار و امید خودرا برداشت و به درآمدزایی خانواده کمک کند.
میرشکار پور در گفت و گو با خبرنگار زاهدنیوز از عدم حمایت دولتمردان گلایه کرد و گفت: قالی سیستان یکی از اصیل‌ترین قالی‌های ایران است اما امروزه با ورود فرشهای ماشینی، علاوه بر اینکه ماه ها زحمت
با آنکه قیمت تمامی مواد اولیه بافت فرش در سطح کشور در سالهای اخیر رو به فزونی رفته است اما قیمت فرش دست بافت و دستمزد بافندگان افزایش نیافته و این موضوع از مشکلات بزرگ این عرصه می باشد.
قالیبافان، هدر می رود شاهد کساد بازار فرش دست بافت هستیم به گونه ای که مردم گرایش بیشتری به خرید فرشهای ماشینی دارند این درحالی است که برای هر گره فرش دست بافت، بافنده از جان خود مایه می گذارد تا بتواند نقش زیبایی را بیافریند.
وی به مشکلات موجود عرصه بافندگی فرش اشاره کرد و گفت: با آنکه قیمت تمامی مواد اولیه بافت فرش در سطح کشور در سالهای اخیر رو به فزونی رفته است اما قیمت فرش دست بافت و دستمزد بافندگان افزایش نیافته و این موضوع از مشکلات بزرگ این عرصه می باشد.
مهمترین خواسته وی، بیمه بافندگان فرش است تا خرج دوا و درمان دستهایی که براثر بافتن از بین رفته و چشمانی که کم کم بی نور شده و قلبی که نیازمند پیوند دریچه است تامین شود.
میرشکار پور تصریح کرد: قالی بافی سختی کار خودش را دارد تا زمانی که فرش بافته نشده و به فروش نرسد، دستمزدی به ما پرداخت نمی شود و برای این قشر تسهیلات متناسب با کار نیز وجود ندارد که باید در این زمینه نیز چاره اندیشی لازم صورت گیرد.
گفته های این بانوی کار آفرین در حالی خود پر نقش تر از فرشهایی که بافته است، می باشد که صنایع دستی از دیرباز به عنوان میراثی ماندگار نسل به نسل انتقال می یابد و می طلبد که مسئولان در کاهش آلام این افراد همتی مضائف داشته و در ایجاد بازار فروش و حمایتهای مالی و معنوی تلاش وافری را از خود نشان دهند چرا که قالی بافی حرفه ای است که هنرهای زیادی را با خود به همراه دارد و به عنوان یکی از شغل های پر درآمدی به شمار می رود که زنان سرپرست خانوار می توانند از آن برای کسب درآمد بهره جویند.
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark